dimecres, 25 de novembre del 2009

25 Novembre: Dia Internacional contra la violència de gènere

ACTE PÚBLIC, 19h, Pl. de la Font

Per què moren les dones a mans de qui se suposa que les estima?

Què hi té a veure el patriarcat amb la violència de gènere?

Per què són insuficients les mesures contra la violència de gènere?

Qui pateix violència de gènere?

Com es lluita contra la violència de gènere?


Des de principis d’any ja s’han registrat als Països Catalans un mínim de 16 víctimes mortals més de la violència masclista. 16 víctimes mortals més del sexisme homicida; 16 víctimes mortals més del patriarcat. Gairebé, 50 a l'Estat espanyol.

Cal tenir en compte, però, que la violència d’arrel sexual ni comença ni acaba amb les pallisses i assassinats d’homes a dones. Aquestes vexacions, violacions i tortures físiques o psicològiques exercides majoritàriament per la figura del mascle dominant sobre la femella submisa són només la punta d’iceberg del problema real. Sabem que la part invisible d’aquest iceberg és molt més gran que la seva punta. Quan parlem de violència de gènere, violència masclista, sexista, o d’arrel sexual ens referim a un problema de caire estructural, que té el seu origen en l'organització patriarcal de la nostra societat.


Aquest 25 de novembre, Cau de llunes, amb la col·laboració dels diversos col·lectius de l'Esquerra Independentista del Camp a Tarragona (AJ La Guspira, Endavant i SEPC), volem donar una explicació profunda i honesta del veritable origen del penós fenomen de la violència masclista, així com del seu abast. L'objectiu, no és altre que contribuir a acabar amb l'opressió de les dones, ja que pensem que cal conèixer l'enemic, per poder combatre'l.


COMBATEM EL PATRIARCAT
CONSTRUIM RELACIONS LLIURES DE VIOLÈNCIA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada