dilluns, 15 de febrer del 2010

Un activista dels moviments socials de Tarragona és detingut i amenaçat per la Guàrdia Urbana


La matinada del dissabte, la nit de Carnaval, va ser detingut un jove tarragoní al finalitzar la festa de disfresses que es celebrava a l’Ateneu Popular l’Espina, a la Baixada de les Peixateries Velles de la ciutat de Tarragona. Els fets van ocórrer al voltant de la 1:30, quan diverses dotacions de la Guàrdia Urbana van desplaçar-se al mateix carrer, i segons els presents, varis policies van acostar-se al jove, van llançar-lo al terra i van detenir-lo, sense motiu. Durant la detenció i en el posterior trasllat agents de la Guàrdia Urbana van assegurar-li “que anaven a per ell”, al ser reconegut com a activista dels moviments socials de la ciutat.

El detingut, Jordi R.O., va passar la nit a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Gavarres, d’on va sortir el matí del dia següent acusat d’alteració de l’ordre, desobediència i resistència als agents de l’Autoritat. El proper dijous 19 de febrer a les 10:30h està citat als jutjats de Tarragona per un judici ràpid.

Al llarg de la nit que va passar al calabós, familiars i amics del jove detingut van presentar-se en diverses oficines policials en presencia d’una advocada per fer possible la seva posada en llibertat. En totes les dependencies policials van rebre un tracte evasiu i humiliant, quan els diferents cossos policials argumentaven no tenir competències en la detenció o excés de papers i burocràcia. El jove va ser posat en llibertat amb càrrecs a les 11:30 del matí del diumenge.

La seva advocada no descarta presentar denuncies contra el agents per coaccions, amenaces i detenció il·legal. També ha afegit que encara està recopilant informació i testimonis dels fets per poder elaborar una millor acusació.

Cal recordar que no és tracta d’un fet aïllat d’abusos per part de la Guàrdia urbana de Tarragona. Aquesta ja acumula diverses denuncies com la del 7 de gener de 2009 a la Rambla Nova, la pallissa i les greus acusacions a un jove per gravar una detenció amb la càmera del telèfon l’estiu del mateix any, agressions i vexacions al col·lectiu skater de la ciutat, el robatori d’instruments musicals la passada nit de Nadal a uns joves que celebraven la vetllada,... Des de la Plataforma Cívica Contra dels Abusos per part de Membres de la Guàrdia Urbana denuncien les anteriors i l’actual detenció, consideren que són “uns fets extremadament greus i propis d’una dictadura feixista”.

Des de l'Assemblea de Joves La Guspira condemnem fermament l'actuació de la Guàrdia Urbana ja que, per una banda, la considerem una detenció política amb l'objectiu d'intimidar a la gent que fa una feina política a la ciutat; i d'altra banda, va ser una detenció desmesurada i fòra de lloc, a on es va amenaçar i intimidar al company activista dels moviments socials tarragonins.

Prou detencions als moviments polítics i socials!

Prou abusos de la Guàrdia Urbana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada