dissabte, 17 d’abril del 2010

Dimissió d'en Carles Castillo, tinent d'alcalde de seguretat i mobilitat!
Aquest passat dimecres dia 14 d'abril, un grup de persones vinculades a col•lectius socials i polítics de Tarragona com Endavant (OSAN), Cau de Llunes (AFRT), la CUP o el sindicat Co.bas han repartit octavetes a la plaça de la Font en les que demanaven la dimissió del tinent d’alcalde de Seguretat i Mobilitat, Carles Castillo tot denunciant l'abús que exerceix la Guàrdia Urbana de la ciutat amb les multes per alteració de l’ordenança cívica. Aquesta ha estat una reacció directa a uns fets que han tingut lloc a primera hora del matí, quan un grup de persones pertanyents a aquests col•lectius estaven repartint exemplars del periòdic “La Bicicleta” a la Rambla Nova de Tarragona. Tal i com a relatat, un dels joves, dos urbans els han demanat la identificació i els han requisat una cinquantena d’exemplars adduint que estava prohibit repartir diaris segons les ordenances cíviques, “fins i tot ens han dit que ens podien multar”.


Al periòdic “La Bicicleta”, i posteriorment a les octavetes repartides, s’explica com recentment, tres participants i un periodista en un acte de protesta que va tenir lloc el passat 16 d’abril de 2009 a la plaça Imperial Tarraco han rebut una notificació d’expedient sancionador on se’ls imposa una multa de 1125€ a cadascun al•legant que van llençar «papers a terra» durant l’acte i que van «alterat l’ordre públic», en referència a l’ús que van fer d’un megàfon per tal d’exposar el motiu de la protesta. L’acte, convocat per la campanya Que la crisi la paguin els rics, va transcórrer sense cap incident i cap agent policial s’hi va personar ni va efectuar cap identificació. L’acte va denunciar les recents subvencions que diverses entitats bancàries van rebre per part de l’estat, així com les més de 900.000 persones aturades que en aquell moment hi havia als Països Catalans. L’Ajuntament de Tarragona obre diligències administratives al•legant que els denunciats van «originar desordres i embrutar la via pública». La denuncia del fets podria ser la raó per la qual han requisat els diaris.


D'altra banda, també creuen que podria haver un arxiu il•legal per part de la policia local amb les persones “políticament actives”, ja que les que han rebut la multa no van ser identificades en aquell moment.


Per la seva part el tinent d’alcalde de seguretat i mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Carles Castillo, a titllat de “extremistes anti-sistema” als que demanen la seva dimissió.

L'Assemblea de Joves La Guspira ens sumem a aquesta denúncia de l'abús de poder que està exercint la Guàrdia Urbana de la ciutat, abús ordenat pel seu responsable polític, en Carles Castillo; i conseqüentment ens afegim a demanar la seva dimissió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada