dimecres, 5 de maig del 2010

Crònica de la Manifestació 1r de Maig a Tarragona

La manifestació aigualida per la pluja ha arrencat de la Plaça Imperial Tarraco passades les 7 del vespre, amb el lema “Contra les retallades socials i laborals: cap a la vaga general!”, ha conclòs a la Plaça de la Font, davant l’ajuntament de Tarragona prop de les 9 del vespre. Al finalitzar el recorregut, representants de diferents col•lectius i organitzacions convocants han fet diversos parlaments a la mateixa Plaça de la Font denunciant la crisi i les seves conseqüències pel poble treballador català, recordant l’alarmant quota d’atur que pateixen les comarques del Camp, així com la necessitat de treballar plegats per fer front a la retallada de drets laborals i civils.


La manifestació ha estat una expressió del treball conjunt de sindicats, col•lectius, comitès d’empresa, plataformes d’aturats, organitzacions, per mostrar “que la política de l’estat espanyol per superar la crisi és tot un atemptat contra la Classe Treballadora. Per incentivar l’ocupació ens engeguen una altra Reforma Laboral. Asseguren que volen incentivar l’ocupació i el primer que fan és abaratir l’acomiadament!”. Han sortit al carrer per “fer entendre als empresaris i polítics que no pensem pagar la crisi que han provocat”, entre clams a favor de la vaga general, contra la crisi, els ERO, la pèrdua de drets laborals, entre altres.


Durant el trajecte, pel nucli urbà de Tarragona, han anat marcant aquells punts conflictius, com les caixes i els bancs amb pintades a favor de la nacionalització de la banca, i han desplegat una pancarta des d’una bastida. A la Plaça de la Font, on ha finalitzat la manifestació, han llegit el manifest unitari i diversos portaveus dels col•lectius i organitzacions convocants han reivindicat la Diada de l’1 de Maig, Dia Internacional dels Treballadors i les Treballadores, i recordat la importància dels espais de treball conjunt entre tota aquella gent del Camp que lluita per una transformació radical de la societat. Seguidament, dos participants han cremat una bandera europea i l’acte s’ha conclòs amb un breu recital de poesia.


Tot i que la mobilització ha transcorregut amb total normalitat i sense incidents, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha fotografiat i filmat primers plans dels assistents a la manifestació del primer de maig. Els agents que realitzaven aquesta tasca ho feien de paisà barrejats entre les persones que participaven a la manifestació. Els organitzadors asseguren que les filmacions i fotografies efectuades van a parar als fitxers polítics de la Guàrdia Urbana, vulnerant clarament el dret a manifestació i a la llibertat d'expressió.


La manifestació d’aquest dissabte ha estat convocada per una quinzena d’entitats; els sindicats CGT, COBAS, IAC, SEPC, la CUP, Endavant (OSAN), Cau de llunes (AFRT), AJ la Guspira, AJT, AJR, Maulets del Baix Camp, Ateneu Llibertari Alomà, Casal Despertaferro de Reus, Plataforma d'Aturats de Bonavista i l’Esquerra Independentista del Camp (EIC), que formen la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada