dijous, 10 de juny del 2010

Crònica de la jornada de lluita i vaga del sector públic



Més de 2000 persones es van manifestar el passat 8 de juny a Tarragona en motiu de la vaga del sector públic. A les 12h del migdia arrancava de la Plaça de la Font de Tarragona, l'acte central de la jornada de lluita i vaga convocada pel sector públic.


El bloc de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, que va aglutinar unes 400 persones, tancava la marxa amb el mateix lema que va sortir a la manifestació del passat 1r de Maig: "Contra les retallades socials i laborals: cap a la vaga general". I és que totes les accions realitzades durant la jornada del passat 8 de juny per part dels col.lectius de la Coordinadora a les nostres comarques, es plantejaven amb l'horitzó d'una vaga general que ara és més propera. Tant el lema del bloc com les diferents consignes encoratjades al llarg del recorregut, van advocar per la convocatòria de la vaga general com a única resposta vàlida davant la situació socioeconòmica en la que ens trobem i , per aturar la propera reforma laboral, així com els diferents decrets del govern espanyol que significaran l'augment de la precarietat i la privatització dels serveis públics. Aquest caràcter combatiu es contraposava a la passivitat mostrada pels sindicats majoritaris que encapçalaven la marxa, els quals condicionaven la convocatòria d'una vaga general a una aprovació unilateral, per part del govern espanyol, de la reforma laboral.


El bloc de la Coordinadora aglutinava gent de totes les comarques del Camp i va comptar amb la participació de Co.bas i CGT, les organitzacions de l'Esquerra Independentista: CAJEI, Endavant, SEPC i CUP; i Cau de Llunes, l'assemblea feminista revolucionària de la ciutat.

Per altra banda, aquell mateix matí del dia 8 de juny, el sindicat CGT amb vàries organitzacions de l'EI de Tarragona, van organitzar diferents piquets informatius per convocar als i les treballadores a la vaga i a la manifestació de Tarragona. També van organitzar una concentració davant de l'Ajuntament de Reus, on hi van participar un centenar de treballadors i treballadores del Consistori i d'altres empreses municipals. No obstant, la majoria d'aquests treballadors i treballadores van optar per no realitzar vaga, sinó simplement, realitzar una aturada.
Aquesta darrera opció va estar l'escollida per molts treballadors i treballadores d'arreu de les comarques del Camp, davant els tímids anuncis de vaga general per finals del mes de juny i, tenint també present, que en el sector de l'ensenyament s'han realitzat diverses vagues al llarg del curs, amb les repercussions econòmiques que això té per a la classe treballadora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada