diumenge, 20 de juny del 2010

Dimarts 22: Cassolada popular davant l'Ajuntament a les 19:30h

El passat 16 de juny el govern executiu del Zapatero va aprovar el conjunt de retallades que conformen la Reforma Laboral i que serà aprovada el proper dimarts 22 de juny pel Parlament espanyol. Davant d'aquesta situació extrema de retallades dels drets laborals de les treballadores, un cop sigui segura l'aprovació de la Reforma per Decret, la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa hem convocat el mateix dia 22 de juny a les 19:30h una cassolada davant l'Ajuntament de Tarragona.

La Reforma Laboral, entre d'altres aspectes, contempla:

- Rebaixa general i històrica de les indemnitzacions per acomiadament (de 45 dies per any treballat a 33 dies).
- Nous poders als empresaris per a poder reduir salaris a pesar dels Convenis col.lectius, i per modificar horaris, torns i funcions.
- Extensió de les possibilitats del contracte de formació juvenil, amb salaris de 374 euros mensuals per jornada completa.
- Eliminació de les darreres barreres a les ETT en treballs perillosos.
- Noves bonificacions als empresaris que pagaran menys a la Seguretat Social, en detriment de les prestacions socials.

I és que els joves som un col.lectiu greument afectat per aquesta Reforma Laboral, ja que, entre d'altres actuacions, l'executiu espanyol regularà mesures per estendre l'ús a les empreses dels contractes de formació juvenil, que comptaran amb una bonificació del 100% i per tant no tindran cap cost per a l'empresari a la Seguretat Social.

Els joves afectats per aquest contracte podran percebre salaris del 60% del salari mínim interprofessional (establert en 624 euros mensuals) el primer any, per tant amb salaris de 374 euros mensuals per jornada completa de 40 hores setmanals, i del 75% del mateix mínim el segon any de contracte.

Cal que donem resposta a aquest intent aferrissat de responsabilitzar a la classe treballadora de la crisi causada pels bancs, els polítics i el poder financer!

Perquè no ens podem quedar parades!

Contra les retallades socials i laborals, cap a la vaga general!
Assemblea de Joves La Guspira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada