dimarts, 9 de novembre del 2010

EL JOVENT TARRAGONÍ REBUTJA LA VISITA DEL PAPA ALS PAÏSOS CATALANS


Sota el lema “Deixem-nos d’hòsties, el jovent no tenim Papa!”, l’Assemblea de Joves La Guspira va mostrar el rebuig de la visita papal en forma de pancarta

El passat diumenge 7 de novembre el cap de l’Església catòlica va aterrar a Barcelona amb honors de cap d’Estat. Joseph Ratzinger no només és un personatge de passat dubtós que a més representa una institució medieval, i és protagonista d’episodis com la Inquisició i la colonització d’Amèrica Llatina i còmplice de règims feixistes. Una institució –no ho oblidem- profundament defensora de les desigualtats de gènere, de la criminalització de les opcions no heterosexuals i de la violència cap a les dones, que pregona, en ple segle XXI, una visió absolutament malaltissa –a més d’hipòcrita- de la sexualitat i que es dedica a exigir polítiques contràries a la salut pública, com la no distribució i utilització del preservatiu.

Una institució que vetlla perquè els Estats continuïn vulnerant el dret a decidir sobre un mateix, legislant sobre el cos de la dona i acusant-nos d’assassines per fer ús del nostre legítim dret a interrompre l’embaràs. Una institució que porta dècades amagant milers de casos de violacions i d’abusos sexuals a menors i a dones, per part de sacerdots i capellans, que han actuat amb tota impunitat, sabedors que l'Església ocultaria aquests delictes.

Com pot ser, doncs, que es convidès a Barcelona a un personatge amb aquest currículum? Com pot ser que, en plena crisi econòmica, quan s’estan retallant tots els serveis públics, es realitzès un acte tan fastuós i absolutament ostentós com la visita del Papa?

A més a més, cal sumar-hi els 200.000 euros que l’Ajuntament de Barcelona va destinar al macrodispositiu de seguretat que convertia el barri de la Sagrada Família en una zona gairebé militaritzada, amb la presència de càmeres de seguretat i un impressionant desplegament policial, fins al punt de comptar amb un policia cada metre i mig.

L’Assemblea de Joves La Guspira va desplegar, la nit del 5 de novembre, una pancarta amb el lema “Deixem-nos d’hòsties, el jovent no tenim papa!” des de la Torre del Pretori, a la plaça del Rei, on en aquesta hi ha són presents dues esglésies.

DEIXEM-NOS D’HÒSTIES! EL JOVENT NO TENIM PAPA!

Assemblea de Joves La Guspira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada