dilluns, 24 de gener del 2011

Crida ben alt i ben fort des del ple orgull de ser jove: TOMBEM LA REFORMA DE LES PENSIONS!

És temps de mobilització, de resposta contra les reformes i retallades que el Govern espanyol està imposant-nos per a sortir d’aquesta crisi econòmica. El proper 28 de gener està prevista l’aprovació de la reforma de les pensions. Una reforma que, al contrari del què ens fan pensar, afecta principalment als joves i al seu futur laboral.

El Govern respon amb un enduriment de les nostres condicions de treball i d’estudi. La Vaga General fou una resposta a tota eixa política neoliberal i anti-obrera. Zapatero ja ha dit que “no hi haurà rectificacions” ja que la reforma de les pensions és “necessària i imprescindible”. Necessària i imprescindible per a què? Per a que el Capital maximitze els seus beneficis. Necessària i imprescindible per a qui? Per a eixe Capital -multinacionals, inversors, banquers, asseguradores, etc.- i tot el sistema que el sustenta -polítics, mitjans de comunicació, institucions, ideologia...-. La reforma de les pensions només els serveix a ells per a maximitzar els seus beneficis o, si més no, per a no renunciar a cap dels que ja tenen. I tot a costa d’endurir les condicions de vida de la majoria treballadora i especialment dels i les joves!

A través d’aquesta reforma es perfila un augment de l’edat de jubilació, que es preveu que siga dels 65 actuals fins als 67 anys. A més a més, es modifica substancialment el període de còmput i mínim cotitzat a la Seguretat Social. Així doncs, per poder cobrar la pensió completa quan t’hages jubilat, has d’haver cotitzat de 20 a 25 anys. Una mesura que resulta altament asfixiant pels joves, tenint en compte les relacions laborals que actualment ens envolten: precarietat, contractes temporals...

Per això, enfront de la seua recepta de més explotació i més precarietat, cal plantar-los cara. Com?:

  1. Al teu barri, poble o comarca, organitza’t amb l’Assemblea de Joves i altres col·lectius i plataformes juvenils potenciant tota la capacitat de crítica, d’acció, de creació, de formulació i de materialització d’alternatives de la joventut.

  2. A les aules, organitza’t al sindicat d’estudiants –SEPC-, a les Assemblees de Facultat i a les plataformes estudiantils, per a canviar el model educatiu adaptant-lo a les necessitats com a joves.

  3. Als llocs de treball, organitza’t en sindicats combatius i altres col·lectius de treballadors per a defensar els nostres drets i avançar cap al control de l’empresa i l’economia.

  4. Participa a Casals i Ateneus Populars i crea altres espais juvenils des d’on desenvolupar activitats de debat, reflexió, crítica, oci alternatiu... avançant cap a l’emancipació juvenil.

  5. No siguis un subjecte passiu al teu entorn: participa dels actes, reunions, associacions, accions, mobilitzacions i agitació que tenen lloc a la comarca. No abaixis el cap, no callis: crida ben alt i ben fort des del ple orgull de ser jove.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada