divendres, 27 de maig del 2011

Tarragona 2011 – 2015: PP i CiU o PSC en minoria?

L’Assemblea de Joves La Guspira continuem apostant per un canvi radical i d’arrel en l’actual sistema

El PSC de Ballesteros guanya les eleccions, amb 12 regidors, però CiU i PP en sumen més, 14. Ara per ara, cal esperar per saber qui conformarà el consistori tarragoní: un pacte entre el PP i CiU, o un govern en minoria del PSC.


El passat 22 de maig, es van celebrar a tots els municipis dels Països Catalans les eleccions municipals; en molts pobles i ciutats, l’Esquerra Independentista es presentava a través de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP). També es van realitzar ahir les eleccions autonòmiques al País Valencià, a l’Aragó i les Balears i Pitiüses, així com les del Conselh Generau d’Aran.


Al Principat de Catalunya la dreta de Convergència i Unió n’ha sortit guanyadora, amb un 27% dels vots; en canvi, el País Valencià ha donat el seu vot al PP, amb un 47% de les votacionss; a les Balears i Pitiüses l’àmplia majoria dels vots també han anat al PP, amb un 44%. La Franja de Ponent, per la seva banda, ha donat els seus vots al PSOE.


A Tarragona ciutat hi ha hagut un 54,22% de participació als comicis electorals (un 45,78% d’abstenció) per escollir el nou Ajuntament. Dels vots emesos, un 36,94% els ha rebut el PSC de Fèlix Ballesteros; un 20,55% l’ha rebut Convergència i Unió, amb Victòria Forns al capdavant; el 20,55% també, ha anat a parar al Partit Popular que encapçala Alejandro Fernández; un 5,39% se l’ha emportat Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida, d’Arga Sentís. Entre aquests quatre partits haurà de recaure el nou govern municipal, a l’espera encara dels possibles pactes entre CiU i PP, o el govern en minoria del PSC.


Per la seva banda, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha obtingut un 2,28% de les votacions, essent aquesta la primera vegada que la formació independentista concorre a les eleccions de la ciutat de Tarragona. A nivell nacional, les CUPs han obtingut representació a 51 Ajuntaments dels Països Catalans i un total de 104 regidors arreu del país.


Des de l’Assemblea de Joves La Guspira continuem apostant per la ruptura amb l’actual sistema capitalista i patriarcal, i òbviament contra aquesta falsa democràcia a la que ens fan jugar. No volem dipositar un vot cada quatre anys i que les persones escollides facin i desfacin amb el nostre suposat consentiment; volem participar i treballar en pro de la nostra ciutat mitjançant una democràcia participativa.


L’Esquerra Independentista apostem per un canvi radical, d’arrel, que ens ajudi a emancipar-nos com a persones i com a nació sense opressions ni discriminacions per motius de classe, de gènere, de procedència, d’orientació sexual, etcètera.


És possible que a Tarragona passi a governar-nos un pacte dretà entre Convergència i Unió i el Partido Popular; o continuï el govern actual del PSC... tanmateix, governi qui governi, la nostra ciutat continuarà igual o pitjor, però el jovent continuarem treballant i lluitant, per l’emancipació del poble català:


  • Contra les agressions a la llengua catalana i a la unitat dels Països Catalans!
  • Contra les retallades socials, laborals i dels serveis públics!
  • Contra el patriarcat i les desigualtats de poder basades en rols preestablerts!


La resposta a les agressions que patim és organitzar-nos amb els qui pateixen la mateixa opressió per ser joves de classe treballadora, fills i filles d’una nació oprimida, i esclaves del patriarcat. La nostra resposta és l’Orgull juvenil!


Perquè el jovent no som el futur, som un subjecte polític i social del present; fem-nos respectar: Orgull juvenil!


Fins la victòria sempre!


Independència i Socialisme!

Assemblea de Joves La Guspira – CAJEI

Tarragona, Països Catalans

23 de maig de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada