dimecres, 1 de febrer del 2012

Ni homofòbia, Ni masclisme!!!

Dijous 2 de febrer a les 12 del migdia davant l’Arquebisbat de Tarragona es realitzarà una concentració de rebuig a les declaracions de l’arquebisbe Jaume Pujol als Matins de Tv3 en un to clarament homòfob i masclista. Han estat nombroses les reaccions del teixit social rebutjant en forma de comunicats i accions per Internet aquest fet, però serà aquest dijous quan la gent es trobi cara a cara amb la institució catòlica apostòlica romana que defensa fil per randa el que l’arquebisbe va dir al programa de la televisió autonòmica de la CAC.


Manifest Sobre les declaracions de l’arquebisbe de Tarragona

Ens agradaria expressar a Jaume Pujol Balcells, arquebisbe de Tarragona i President de la Conferència Episcopal Tarraconense el nostre desacord amb les declaracions que va fer el passat dia 23 de Gener a la Televisió Pública de Catalunya.
Entenem que si vostè considera que la capacitat per oficiar una missa i la capacitat d’engendrar vida estan al mateix nivell, és perquè desconeix que una té un origen social o cultural i una altra biològic, de fet a altres confessions cristianes les dones oficien missa i en canvi, en cap cultura l’home pot parir. Tot i que ens sobta que no conegui aquests fets, com que nosaltres som persones de bé ens agradaria informar-li que aquests comentaris donen legitimitat a la divisió sexual del treball, i a la posició inferior de la dona a la societat, ja que s’entén que les dones no estan biològicament capacitades per fer funcions intel·lectuals com poden ser els oficis religiosos. Nosaltres sabem que això no és veritat, la ciència ho demostra, però gràcies a comentaris com els seus molts homes es veuen amb el dret de posseir a les dones que consideren seves fent-les patir física i psicològicament. El masclisme porta a la violència de gènere i institucions com l’Església han tingut un important rol en el manteniment del mateix, per això li demanem que com a persona amb un paper destacat dintre del catolicisme, condemni la violència de gènere, la reconegui com a un problema social i no domèstic, i lluiti perquè la institució que vostè representa assumeixi un paper actiu en la seva eradicació.
Amb la nostra millor voluntat l’informem que l’homosexualitat no és una “cosa” com vostè la va definir, és una orientació sexual, i que els comportaments que vostè considera inadequats no són més que l’expressió pública de l’amor i l’afecte entre persones que s’estimen. Els comportaments inadequats són aquells que són fruit o indueixen a l’homofòbia, cada any moren milers de persones víctimes d’aquest odi, i a les nostres terres moltes persones pateixen discriminació, por a expressar-se lliurement i inclús agressions per simplement el fet d’estimar. La vida és amor i declaracions com les seves fan pensar que existeixen unes persones, l’amor de les quals és inadequat. Sabem que l’Església actual no és com la del passat, on els homosexuals, condemnats per sodomites podien patir tortures i inclús la mort, però l’Església actual ha de lluitar per que no existeixi més l’homofòbia i no per perpetuar-la, i perquè l’amor de tots tingui el mateix valor.
Considerem que els comportaments realment inadequats o incorrectes per a la societat són alguns com la pederàstia. Lamentem que l’Església tingui que suportar la càrrega de ser l’aixopluc de molts pederastes i ens agradaria que no fos així, estem segurs que la majoria dels seus membres amen a les nenes i els nens d’una manera sana, però la pederàstia no és només un pecat o un problema de l’Església, és un delicte molt greu i el convidem a que el condemni com a tal, com un problema davant la llei de la societat i no la de Déu, i a que col·labori amb les autoritats en la seva persecució.
Vostè es va referir a que no estava d’acord que amb els seus impostos es financessin pràctiques que considera immorals, pràctiques que han estat aprovades pel parlament, institució que representa democràticament la societat civil. Dons bé, ens agradaria dir-li que amb els nostres impostos nosaltres financem l’Església, cada mes destinem uns 13 milions d’euros a ella, amb els nostres diners paguem els sous de les mestres i els mestres dels seus col·legis i no cal recordar-li que tenen excepcions fiscals com és el cas de l’IBI. A nosaltres ens preocupa que una institució que pensi com vostè estigui al davant de l’educació de les nostres filles i fills, i ens preocupa que la feina de moltes professores i molts professors depengui de les seves escales de valors, que en cap cas han estat ratificades com a norma social per cap institució democràtica.
Sabem que ha demanat perdó per si algú s’ha sentit ofès, i com a persones de bé i d’amor que som tenim la capacitat de perdonar. Però nosaltres distingim entre individus i entre càrrecs públics i tot i que el perdonem exigim la seva dimissió com a President de la Conferència Episcopal tarraconense perquè ens preocupa que algú que pensi com vostè dirigeixi una institució que en part financem nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada