dijous, 1 de març del 2012

Comunicat del Sindicat d’Estudiants del Països Catalans i l'Assemblea de la URV

Jornada de lluita a la Universitat Rovira i VirgiliAhir, 29 de febrer, l’Assemblea de la URV i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de la URV vam convocar la vaga general d’ensenyament a Tarragona. La manifestació, amb més d’un miler de participants, va finalitzar davant del Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili amb una concentració en la qual es van exposar les 8 exigències que presentaríem a la vicerectora d’estudiants.  Tot seguit es va ocupar el rectorat.
Amb la trobada amb els diferents òrgans directius de la URV d’ahir al matí, els vam exposar que finalitzaríem l’ocupació quan s’aprovessin els 3 punts mínims de les exigències (accés a les llistes de correu de la comunitat universitària, llibertat d’accedir a les aules i la disposició d’un local propi digne). Aquests 3 punts se’ns van negar rotundament, tanmateix, no hi va haver predisposició per part de la directiva de la URV a establir un diàleg amb els estudiants que estàvem ocupant el Rectorat. A més a més, se’ns va amenaçar dient que se’ns tancaria al rectorat 12 hores impossibilitant la sortida de qualsevol persona.
Davant d’això aprofitant la manifestació convocada a les 19h  contra les retallades socials a nivell europeu, vam convocar una concentració d’urgència davant del Rectorat per evitar la retenció dels participants de l’ocupació.
Finalment no es van tancar les portes gràcies a la pressió que es va dur a terme. Vam finalitzar la jornada amb una assemblea i una cinquantena de persones hem passat la nit al Rectorat.
De cara al dia d’avui, es té previst realitzar diverses accions arreu de la ciutat, concretament al campus universitari donant a conèixer l’actual situació. Per això, s’ha convocat una altra concentració a les 20h davant del Rectorat. L’ocupació segueix en peu fins que s’acceptin els tres punts mínims de les exigències.

Sindicat d’Estudiants del Països Catalans i Assemblea de la URV
Tarragona, 1 de març del 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada