dijous, 28 de gener del 2010

Crònica Concentració contra la Cimera de Ministres de Treball de la UE


El dimecres 27 de gener, en repulsa de les cimeres de Ministres de Treball i de la Unió pel Mediterrani que es realitzarà a Barcelona del 27al 30 de gener, va tenir lloc a Tarragona una concentració, convocada perdiversos col·lectius i organitzacions socials i sindicals.

La manifestacióva reunir unes 120 persones a l’estàtua dels despullats que desprès de la lectura del manifest unitari, es van desplaçar cap a l’oficina de treball (SOC) per continuar amb l’activitat informativa i de difusió. També a Reus es sumen a les protestes, amb una roda de premsa a les 5 de la tarda, davant les obres del nou Hospital de Sant Joan de Reus, per denunciar la situació laboral que està patint la ciutadania, així com, les condicions laborals que estan patint les treballadores de la construcció del nou centre sanitari.

A Tarragona, la concentració es va iniciar a la cèntrica estàtua dels despullats, on el grup de teatre Kabuki va realitzar una representació sobre l’explotació laboral; alhora també es van repartir pamflets informatius sobre la política laboral que desenvolupa la Unió Europea, acompanyats de propostes de millora de les condicions de feina fetes pels diferents col·lectius de la ciutat. Durant l’acte es van cridar consignes per denunciar la greu situació que pateix la població i contra les possibles retallades socials i laborals que es poden acordar en aquesta cimera de Barcelona, on les polítiques neoliberals no estan fent més que aguditzar-se. Les reivindicacions dels convocants eren, entre altres, la reducció dels horaris laborals i el salari mínim de 1.200€, serveis públics i de qualitat que generin llocs de treball, treball estable i sense precarietat, manteniment i millora del sistema públic de pensions, i que cap persona visqui en situació d'il·legalitat i sigui expulsada al seu país d'origen.

Després de la lectura del manifest, es van penjar diversos paperògrafs a l’edifici de la Seguretat Social, denunciant la situació, d’entre d’altres, el sistema públic de pensions. Acte seguit es va llençar una traca per iniciar una marxa cap a l’oficina de treball (SOC) on es va continuar amb l’activitat informativa i de difusió. Allà, els manifestants van animar a les treballadores que es trobaven a la cua a l’autoorganització obrera i es van repartir a l’interior de les oficines diversos fulls informatius. Totes aquestes accions estan emmarcades en la setmana de lluita que de les diferents organitzacions de l'Esquerra Independentista i els diferents moviments socials i sindicals d’arreu dels Països Catalans, han convocat en motiu de la reunió de ministres de treball de la U.E.

La jornada a Tarragona ha estat convocada per Cau de llunes (AFRT), Confederació general del treball (CGT), Comissions de Base (Co.Bas), Plataforma d'Aturats de Bonavista, Assemblea de Joves La Guspira, Endavant (OSAN), Plataforma del Metall, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Sindicat d’Ensenyament (USTEC).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada