dilluns, 29 de novembre del 2010

L’ESGLÉSIA CATÒLICA TAMBÉ ÉS VIOLÈNCIA DE GÈNERE!

La Violència de Gènere té cara i té creu

El passat 25 de novembre vam commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, pocs dies després de la visita del cap de l’Església Catòlica, una institució que des de la seva creació ha emparat clarament la violència contra les dones.

I és que la Violència de Gènere no només són els cops i les agressions físiques; l’Església Catòlica, igual que tants altres agents, dóna peu i és responsable directa de la Violència de Gènere.

Des de l’Assemblea de Joves La Guspira vam voler assenyalar l’Església Catòlica com a generadora de Violència de Gènere; perquè aquesta institució:

  • Perpetua la jerarquia entre ambdós sexes.
  • Condemna l’homosexualitat.
  • Prohibeix l’ús del preservatiu; condemna el sexe i el gaudi.
  • Perpetua el model de família nuclear i heteropatriarcal.
  • Condemna l’avortament lliure.

Vàries pancartes estaven desplegades a la ciutat: a l’entrada de la Catedral, a la plaça dels Sedassos, a la Plaça del Pallol,... així mateix vam penjar diversos paperògrafs amb contingut de gènere en espais molt concorreguts pel jovent i la ciutadania tarragonina.

Així mateix, el vespre del 25 de novembre l’Assemblea de Joves La Guspira ens vam adherir a la convocatòria de Cau de Llunes (Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona), que sota el lema “Totes patim violència de gènere; plantem cara!” van convocar una multitudinària concentració a la Plaça de la Font, davant de l’Ajuntament. Aquesta va consistir en una encesa d’espelmes, parlaments, projeccions, un recital de poesia i una mostra de dansa.


L’Església Catòlica també és Violència de Gènere! Plantem cara!

Dia a dia, combatem la violència de gènere!




Assemblea de Joves La Guspira – CAJEI

Tarragona, Països Catalans; novembre 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada