dijous, 16 de desembre del 2010

V AN: Arrelant les Assemblees de Joves, construïnt l’organització juvenil

Prop de 150 membres de més de 30 assemblees de joves d’arreu dels Països Catalans s’han reunit els dies 4, 5 i 6 de desembre a la vila de Capellades en motiu de la V Assemblea Nacional de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI).

Davant d’un context marcat per les retallades socials com a estratègia per salvar el sistema capitalista, la necessitat de consolidar alternatives juvenils a nivell local i en ple procés d’estructuració de l’Equerra Independentista (EI), les assemblees de joves coordinades amb la CAJEI hem decidit:

Continuar arrelant-nos als nostres barris, pobles, viles i ciutats. D’aquesta manera seguim apostant per la implicació en les problemàtiques locals, especialment en aquelles que afecten al jovent, i pel treball conjunt amb altres associacions juvenils per fer-hi front.

Engegar una campanya nacional que cerca l’objectiu de reivindicar el jovent com a subjecte revolucionari amb les seves característiques pròpies i diferenciades. La CAJEI ens reivindiquem no tan sols com a joves, sinó com a joves que patim unes agressions concretes per part del sistema capitalista, enfront del qual proposem unes alternatives clares i irrenunciables: la independència dels Països Catalans, un model econòmic socialista i la destrucció de l’estructura patriarcal.

Una altra gran aposta és la formació. Com a joves és necessari que ens formem amb constància per analitzar millor el nostre entorn, identificar les principals injustícies i problemàtiques que patim com a joves i plantejar les alternatives necessàries per superar-les. En aquest sentit cal destacar el treball que s’ha realitzat, i pel que continuem apostant, per trencar amb el sistema patriarcal.

En el context actual, amb un empitjorament de les condicions de vida de les classes populars, en especial del jovent treballador, decidim articular respostes tant al carrer com en els centres de treball. La CAJEI apostem, en primer lloc, per la construcció d’un sindicat fort, plural, combatiu i revolucionari al servei de la classe treballadora. Al carrer és necessari respondre amb contundència davant totes les retallades socials i laborals. Cal recuperar, doncs, la combativitat en aquest espai.

I, per últim, continuem apostant per avançar en l’estructuració de l’Esquerra Independentista. Això passa en primer terme per finalitzar amb èxit l’actual procés de confluència amb l’altra organització juvenil de l’EI, Maulets-JIR. Després de 2 anys l’aposta continua endavant i és més ferma que mai. En segon lloc cal una coordinació entre tots els agents del moviment amb la que, en peu d’igualtat, decidim les estratègies a seguir com a EI per avançar cap als nostres objectius estratègics.


Coordinadora, d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)
6 de desembre del 2010, Capellades Països Catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada