dimarts, 22 de novembre del 2011

Actes emmarcats el 25-N


Com tots i totes sabeu el 25 de novembre és el dia internacional contra la violència de gènere. Què és la violència de gènere? Quan parlem de violència de gènere ens referim a totes aquelles agressions tant físiques com psicòlogiques que van adreçades a la dona, així que quan parlem de violència de gènere no ens referim únicament a les agressions i pallisses que pateixen les dones per part de les seves parelles, la violència de gènere és molt més que això. 

Quan patim pressió estètica, que condueix a obsessions, a malalties i fins i tot a la mort, a dones cada vegada més joves, però també més grans. Quan fem un esforç etern per a assolir una imatge que s’aproximi a l’estereotip impossible amb el que se’ns bombardeja; ESTEM PATINT VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

Quan sentim por d’anar soles pel carrer pensant que podem ser víctimes d’una agressió sexual. Quan evitem passar a prop de grups d’homes, perquè no volem ser objectes de les seves mirades. Quan directament ens sentim vexades per comentaris grollers sobre el nostre cos, ESTEM PATINT VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

Quan som insultades per la nostra conducta sexual, ja sigui perquè volem mantenir moltes relacions, no seguim un patró heterosexual en les nostres relacions o perquè no ens ve de gust mantenir-ne. Quan algú ens ‘fot mà’, ESTEM PATINT VIOLÈNCIA DE GÈNERE.
Quan cobrem menys que els nostres companys a la feina, quan hem de realitzar dobles jornades perquè a casa ningú més fa les tasques domèstiques, quan ens sembla que no tenim ni un minut per nosaltres. Quan cobrem pensions miserables, quan assistim a una feminització de la pobresa, ESTEM PATINT VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

Quan l’avortament segueix dins del codi penal, i es continuen posant limitacions a la lliure decisió de les dones, en relació a la seva maternitat. Quan el talibanisme catòlic és capaç d’anar a clíniques per a coaccionar professionals i dones que han triat lliurement sobre el seu propi cos, ESTEM PATINT VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

El 25 de novembre: contra TOTA violència de gènere. A tu també t'afecta!!! PLANTEM CARA!

Per tant us convidem a tots els actes que realitzem enmarcats el 25 de novembre. 


23 de novembre

 

25 de novembre 



 

Especialment us volem convidar el divendres, 25 de novembre, a la concentració en motiu d'aquest dia tant assenyalat a les 19:30 a la plaça de la font!!! Només combatint la violència de gènere la podrem superar! És una agressió que ens afecta a tots i a totes! Per finalitzar volem felicitar l'Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona: Cau de Llunes que gràcies a elles, han fet possible la realització de tots aquests actes!

Us esperem a tots i a totes als actes emmarcats pel 25-N!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada