dilluns, 7 de maig del 2012

Xerrada - taller: COM ENS AFECTA LA REFORMA LABORALS ALS I LES QUI SOM JOVES?

La reforma laboral del PP obre a la CEOE les portes d'un mercat d'esclaus. Amb la contractació i l'acomiadament pràcticament desregulats i desprotegits, ens convertirem en la mà d'obra barata i sense drets que tant somia la patronal. El nostre present i el nostre futur estan en joc. Ens els deixarem destruir sense oposar resistència? Jove, el capitalisme ens arruïna el futur: plantem-li cara, RECUPEREM LA DIGNITAT! 

Si vols saber-ne més, vine el DIVENDRES 11 DE MAIG, a les 19h al Casal Popular Sageta de Foc (c. Trinquet Vell, n.15)




 
 
La reforma laboral del PP obre a la patronal les portes d'un mercat d'esclaus. Amb la contractació i l'acomiadament pràcticament desregulats i desprotegits, ens convertirem en la mà d'obra barata i sense drets que tant somien els grans empresaris. El nostre present i el nostre futur estan en joc. Ens els deixarem destruir sense oposar resistència?
Som moltes les joves que, gràcies a les polítiques financeres i a les successives reformes laborals, no tenim feina. Concretament un 40% del jovent dels Països Catalans (un 60% en la franja dels 16 als 19 anys) estem a l'atur o formem part de l'economia submergida, aquella que no cotitza i en la qual no ens empara cap llei. Però si ets estudiant i encara no has buscat feina, pensa en el futur que t’espera. A banda de què les matrícules universitàries cada cop s’aniran encarint (el govern del Principat de Catalunya ja ha anunciat que s’incrementaran els preus de les matrícules fins al doble del seu cost actual), un cop acabis la carrera el panorama serà molt negre. Són pocs els joves que poden treballar d’allò que han estudiat i en canvi són molts els que es veuen obligats a acceptar feines precàries i són sobreexplotades... bé, amb el pas que anem, ens faran creure que el nostre somni ha de ser aspirar a les engrunes que ens ofereixen les Empreses de Treball Temporal (ETTs), ja que la major part de joves no trobem ni això!  
Avui encara és possible escollir entre defensar els nostres drets laborals o quedar-nos a casa. Demà, si no lluitem, l'elecció serà entre la cua de l'INEM o l'esclavisme! Perquè l'única manera de recuperar les nostres vides és esgarrapant-les de les mans dels qui ens exploten. Cal que com a joves ens organitzem i lluitem per allò que és nostre, que va ser aconseguit pels nostres avis i àvies mitjançant la lluita i ara ens ho volen prendre esperant que ens quedem quiets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada