dissabte, 13 de febrer del 2010

Concentració per la Llibertat de Palestina i en solidaritat amb l'Ariadna Jové




Ahir, divendres 13 de febrer, més d'un centenar de persones van concentrar-se a la tarda a Tarragona per solidaritzar-se amb les activistes Ariadna Jové, Bridgette Chapell i amb la lluita d'alliberament del poble palestí. Amics, familiars i simpatitzants de la periodista tarragonina van recordar un cop més que l'exèrcit d'Israel està violant els Acords d'Oslo amb incursions nocturnes en territori palestí per arrestar activistes solidàries amb Palestina, com l'Ariadna i la Bridgette. El Grup de suport a l'Ariadna Jové i Bridgette Chapell va llegir un manifest amb el que volia reivindicar que l'exèrcit d'Israel viola els Acords d'Oslo en arrestar les dues activistes internacionals solidàries amb Palestina en una incursió nocturna a Ramallah. El manifest va remarcar que l'abús de poder sofert per l'Ariadna i la seva companya és una constant que pateix el Poble Palestí. Les incursions i detencions durant la nit són una pràctica habitual de l'exèrcit israelià, especialment greu en pobles situats a la Zona A. També van denunciar el seguit d'incursions que l'exèrcit d'Israel ha seguit realitzant aquests dies, com les del dia 8 a un camp de refugiats proper a Jerusalem on es van detenir desenes de persones. En la lectura del manifest va participar el pare de l'Ariadna, que va explicar les últimes notícies sobre les activistes. Actualment estan en llibertat amb restriccions des del passat dilluns quan el Tribunal Suprem d'Israel les va posar en llibertat després d'abonar un dipòsit de 560euros. El procés judicial contra Jové i Chapell no ha finalitzat en espera de les respostes requerides al Ministeri d'Interior i a l'exèrcit d'Israel.

Des de l'Assemblea de Joves La Guspira volem manifestar el nostre suport cap a l'Ariadna i remarquem la seva feina solidària amb el poble palestí, la qual ens la va donar a conèixer a les Jornades Internacionalistes que vam organitzar l'any passat, a on l'Ariadna ens va preparar un taller i una xerrada sobre la situació d'opressió que està patint aquest poble.

Fem una crida al conjunt de la ciutat de Tarragona a que es solidaritzi amb el poble palestí i amb l'Ariadna en les properes convocatòries que es duran a terme.

La repressió no ens aturarà!
Prou detencions a activistes internacionals!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada