dimarts, 9 de març del 2010

Manifestació contra el patriarcat a Tarragona




El passat 8 de març del 2010, dia de la Dona Treballadora, més de 200 persones es van manifestar pels carrers de Tarragona, convocades per la Coordinadora 8 de març, sota el lema "Dones! Les crisis ens fan més precàries!". Aquesta plataforma està formada per diversos col·lectius feministes, de dones, organitzacions de l'Esquerra Independentista i sindicats de l'esquerra anticapitalista, del Camp.


La jornada reivindicativa del 8 de març, diada tradicionalment aprofitada per reivindicar el feminisme, va ser la culminació de nombrosos actes a Reus, Torredembarra i Tarragona. Durant els mesos previs diversos col·lectius de la Coordinadora 8 de març han organitzat xerrades, tallers, vídeo-fòrums i exposicions, que s’han visibilitzat a la manifestació d’aquest vespre a Tarragona.


La manifestació va arrencar de la plaça dels Despullats i va acabar amb la lectura del manifest a la porta del Consistori tarragoní. Durant el recorregut, els més de 200 manifestants cridaren lemes com ara "sense les dones no hi ha revolució" o " fòra els rosaris dels nostres ovaris" i es va desplegar una pancarta a la Plaça de la Font. A més, desprès de la manifestació una setantena de manifestants es van acostar al proper Ateneu Popular l’Espina, on va actuar la cantautora Cecília. En els parlaments i en el manifest de la Diada es va remarcar la necessitat de les dones de continuar treballant i lluitant, on totes les organitzacions han de seguir demostrant que no és possible un funcionament diferent de la igualtat formal, més just pel conjunt de la classe treballadora, sinó es batalla contra l’opressió patriarcal.

Per primer cop a les nostres contrades, la manifestació que va recòrrer els carrers deTarragona va ser unitària. La mobilització va ser convocada per AJ La Guspira, AJ Reus, AJ Tarragona, Ateneu Llibertari Alomà , Brigades Antifeixistes deTarragona, Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau, Casal Despertaferro, Cau de Llunes (AFRT), CGT, Co.Bas, CUP-Tarragona, Dones en Acció, Endavant (OSAN), Esquerra Independentista del Camp, H20, IAC-USTEC, La Gaianada, Hora violeta, Maulets i SEPC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada