dilluns, 16 de maig del 2011

EL PROCÉS DE CONFLUÈNCIA ENTRE LA CAJEI I MAULETS FA EL PRIMER PAS PÚBLIC A REUS

Les comarques del Camp han estat, aquest cap de setmana, testimonis del Procés de Confluència entre les dues organitzacions juvenils de l’Esquerra Independentista.



Els passats 14 i 15 de maig de 2011 la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) i Maulets, el jovent independentista revolucionari es van trobar a Reus per realitzar una trobada conjunta de militants i la Declaració de Reus, a la que també van participar-hi agents externs.


L’objectiu principal de la trobada entre la CAJEI i Maulets ha estat establir vincles entre la militància de les dues organitzacions juvenils, així com amb els agents externs, militància que properament formarà part de la nova organització juvenil de l’Esquerra Independentista.


La jornada va constar de diferents espais: el debat en petit grup sobre l’organització juvenil als barris, pobles i ciutats i la relació amb les altres entitats juvenils locals; una posada en comú dels debats; i la Declaració de Reus.


La Declaració de Reus va ser el moment més important de la jornada; un moment en que la CAJEI i Maulets posaven de manifest les seves intencions de confluir, durant els propers mesos, en una sola organització juvenil de l’Esquerra Independentista. D’aquesta manera, el procés va prendre forma i va passar per un punt de no – retorn, de caminar endavant plegades cap a la confluència juvenil.


La Declaració de Reus va fer públiques les intencions de les dues organitzacions juvenils:


Avui dia 14 de maig de 2011, reunits a Reus, el Baix Camp, Maulets el jovent independentista revolucionari i la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista, junt amb diversos col7lectius locals, volem manifestar que:

• Els Països Catalans vivim en un moment àlgid en l’ofensiva capitalista contra les classes populars catalanes, contra les dones, les persones migrades i en especial contra el jovent català, al que volen condemnar a la misèria a perpetuïtat. Així doncs, els temps convulsos que corren, fan més important que mai respondre amb una sola veu als atacs que patim.

• Les agressions a la llengua catalana i a la unitat dels Països Catalans, així com la
negació del dret a decidir de la nostra nació, fan indispensable que el jovent fem pinya i plantem cara de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, per construir la independència juntant-nos en un sol puny.

• L’Esquerra Independentista viu moments de creixement, consolidació i arrelament del
seu discurs i de la seva pràctica en tots els fronts. Aquest procés és també un repte pel jovent, que volem contribuir unit a aquest avenç col·lectiu.

• El paper de la joventut en la lluita per l’alliberament nacional, social i de gènere del
nostre poble ha estat cabdal en les últimes dècades i ho continuarà sent. Fem nostre el llegat d’aquells que van donar-ho tot per aquesta lluita i ens comprometem a seguir amb pas ferm aquest camí.

• No podem deixar-nos de citar el procés de confluència en l’àmbit estudiantil que
culminà en el naixement del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, l’experiència de la qual està resultant referencial i enriquidora en l’actual procés d’unitat juvenil.

Per tot això:



1. Maulets, el jovent independentista i revolucionari i la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista volem fer públic el nostre compromís inequívoc amb el procés de confluència que estem duent a terme entre ambdues organitzacions.


2. Aquest procés és fruit de l’anàlisi compartit sobre la necessitat de canalitzar i estructurar l’empenta i la lluita del jovent de l’Esquerra Independentista en una sola organització que acabi amb la duplicitat en aquest àmbit.

3. Assumim, doncs, la responsabilitat històrica de construir la UNITAT entre les nostres organitzacions, com a pas imprescindible per donar un impuls decisiu tant quantitatiu com qualitatiu en la conscienciació, l’organització i la lluita del jovent català.


4. Per últim, fem una crida al conjunt de la joventut catalana, i en especial a
aquells i aquelles que ja han pres consciència i partit per la independència i el socialisme, però no formen part de cap organització nacional, a sumar-se a la construcció d’aquest nou subjecte polític, de manera que es converteixi en una eina que ens permeti avançar cap a l’alliberament com a persones, com a classe i com a poble, dinamitant els fonaments del capitalisme, del patriarcat i dels estats espanyol i francès. Per la independència i el socialisme: la lluita és l’únic camí. Visca la terra!



La Declaració de Reus va finalitzar fent públic el suport que la CAJEI i Maulets donen a les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) que es presenten a les properes eleccions municipals, a diversos pobles i ciutats, el proper diumenge 22 de maig. Les CUP són les candidatures que duen la veu del carrer, de l’Esquerra Independentista i dels moviments socials als Ajuntaments.

EL JOVENT UNIT PER UNA TERRA LLIURE!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada