dimarts, 20 de desembre del 2011

L'única sortida: DESOBEDIÈNCIA JUVENIL!

Avui, l’actual president del govern de l’Estat Espanyol, ha fet pública en la seva investidura el conjunt de mesures que ha ideat per superar la crisi. Entre totes les propostes xivades per la Merkel, trobem aquelles més neoliberals i reformistes que puguem imaginar, tot i que això no sigui cap sorpresa. Resumint: privatitzar i recentralitzar. Els esforços per convertir allò que és de tots en quelcom en mans d’una petita part de la població són evidents. És ben sabut que s’apofiten moments de crisi per instaurar les mesures més fastigoses, que van consumint a poc a poc l’estat del benestar, juntament amb la nostra dignitat com a persones. La idea en aquest cas, sembla que serà construir una mini-bombolla, activar certs sectors empresarials de la població, i fer creure que l’economia s’ha activat, que sortim de la crisi! En definitiva, un pedaç que s’anirà descosint fins que el sistema capitalista torni a petar per una altra banda.

De les seves superpropostes també es destil•la espanyolisme pur: intents a la desesperada d’anul•lar per totes les vies possibles la poca autonomia d’aquells països clausurats que exigim el dret d’autodeterminació. Com aquell qui no vol la cosa, en Rajoy vol traslladar el castellà com a llengua vehicular a les nostres aules, obviant les reivindicacions de nació i d’autonomia del poble català. Burlant-se, així, de la nostra identitat, de la nostra terra i del nostre poder de decisió.

D’entre totes les propostes i reformes, no n’hi ha cap ni una que esmenti la reducció de l’atur juvenil. El jovent patim un 50% d’atur, una xifra escandalosa! Sota l’adjectiu de “nini” se’ns culpa d’aquesta inactivitat productiva, atribuint-nos droperia, irresponsabilitat, ignorància. Però és que el jovent som unes víctimes potencials d’aquest sistema capitalista, que ens adoctrina per a ser màquines de produir, que ens converteix els nostres estudis en simples mercaderies de les grans empreses, que ens aliena amb tele-brossa i drogues, que ens coarta amb lliçons de poder adult.

Però no podem obviar, que el jovent som les grans armes anti-sistema, que ens sobra la força, les ganes, l’energia, la combativitat! I és que ens espera un futur tant gris, que només ens queda lluitar, no hi tenim res a perdre!! Contra el capitalisme, DESOBEDIÈNCIA JUVENIL!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada