dijous, 3 de maig del 2012

L’1 DE MAIG ESDEVÉ UN CLAM ANTICAPITALISTA


L’1 de maig de 2012 a treure al carrer milers de persones que es van manifestar per la ciutat de Tarragona; per primera vegada, després de dotze anys, els sindicats majoritaris van secundar la tradicional manifestació anticapitalista de les comarques del Camp.

Unes cinc mil persones van participar de la convocatòria, des de la plaça Imperial Tarraco, passant pels carrers Prat de la Riba, Gasòmetre i Unió, fins arribar a la Rambla Nova a l’alçada de l’estàtua dels Despullats. La marxa anava dividida en dos blocs prou diferenciats: els sindicats majoritaris per la seva banda, i el bloc anticapitalista per l’altra. Aquest segon era composat pels sindicats combatius IAC, CGT i Co.Bas, l’Esquerra Independentista del Camp i l’Assemblea 15M. El Bloc Anticapitalista clamava diverses consignes: demanava la llibertat de les preses de la vaga del 29M, es queixava de les detencions fruit també de la passada vaga, s’expressava a favor de la unitat popular, clamava a favor de l’autoorganització.

En acabar, durant els parlaments, l’Esquerra Independentista i els sindicats combatius van fer crides a noves convocatòries i mobilitzacions: el proper 12 de maig, el 15 de maig i futures vagues generals, així com van versar sobre les retallades, la llengua, la repressió i les preses polítiques. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada